Bo och äta i Burträsk

Om du ska semestra i Burträsk så behöver du någonstans att bo och äta. Det är en liten by, men det finns ändå många trevliga alternativ att välja mellan. Hur du väljer att bo beror delvis på hur lång tid du tänkt spendera i trakten. I Burträsk finns en mängd olika sorters boende, alltifrån mer permanenta boenden hos kommunala och privata hyresvärdar till olika sorters tillfälliga boenden på hotell, campingar, i stugor eller på pensionat.

 

Bo på värdshus eller hyra ett hus på landet
Miljön i Burträsk är lantlig och idyllisk och som på många mindre orter runtom i Sverige har byn ett eget gästgiveri; Burträsk Värdshus. Det ligger på Kamvägen 7 i Burträsk och här kan du bo vackert och komfortabelt och äta gott i den trevliga restaurangen. Här finns även bastu och festlokaler man kan hyra. Vill du hellre rå dig själv väljer du kanske att hyra ett hus eller en stuga på landet. Då kan du laga din egen mat och i lugn och ro njuta av omgivningarna på dina egna villkor. Det finns även en fin campingplats i Burträsk där du kan bo antingen i eget medhavt tält, egen husvagn, eller i någon av de fina små stugorna som man kan hyra på området. Campingen ligger i ett naturskönt område precis vid sjön Burträsket.

 

Pizza eller cafélunch
I Burträsk finns en pizzeria mitt i byn som serverar bland annat klassiska pizzor, hamburgare och andra enklare rätter. I byn finns även Westmans Café som serverar dagens lunch samt grillat och à la carte på kvällen. Det finns även en folkhögskola i byn som heter Edelvik och som serverar goda, hemlagade luncher och en fräsch och god salladsbuffé i sin matsal. På Edelvik kan man även boka rum och bo över och det finns möjlighet att boka lokaler för konferenser och liknande evenemang. I Burträsk har också Västerbottensost sin tillverkning, så om du gillar ost är det en trevlig utflykt att svänga förbi deras besökscenter.  Ytterligare ett alternativ är att packa picknick-korgen och inta sin lunch eller middag i det fria – den vackra naturen är en av Burträsks största tillgångar.

Bo och äta i Burträsk 2

 

Comments are closed.

 
 
 
 
petit