Att göra i Burträsk

Kom ut i naturen och upplev den när den är som bäst. Besök Burträsk där det finns massor att upptäcka och njuta av bara runt knuten. Här kan man fiska abborre eller braxen i sjön Burträsket, upplev Bureälvens brusade framfart, gå vandringsleder och åk skidor. Besöker man Burträsk på vintern finns det stor chans till norrsken medans sommaren bjuder på bad och ett besök i Vargviksgårdens trädgård kan rekommenderas. När hösten börjar närma sig kan man plocka både svamp, bär eller om man väljer att jaga på de jaktmarker som finns.

Eget ansvar för juldekorationerna i Burträsk

Detta år beslöt sig Skellefteå Kommun att inte ansvara för julgranar och julpynt för de orter som ligger inom kommunens gränser. Istället fick de föreningar som var intresserade ansöka om bidrag och sedan ta eget ansvar för sina juldekorationer. Sex orter är det nu som har fått bidrag. Det är upp till var och en av dessa orter att utse vem som ska vara ansvarig och också se till att juldekorationerna är på plats från första december. Det var Burträsk församling som tog sig an uppgiften att söka Bidrag för julgranar och julpynt i Burträsk och som också fick det beviljat.

Dekorera enligt eget tycke

Det framgår inte hur många orter som faktiskt ansökte om bidraget, men man får hoppas att alla som ansökte också fick det. Detta är nog för att det är en besparing för Skellefteå Kommun, men förhoppningsvis tar orterna som fått bidrag denna fantastiska chans att faktiskt dekorerar som de vill och att de använder pengarna väl. Om bidraget för julgranar och julpynt ska fortsätta på detta sätt så har orterna en möjlighet att få en personlig stil på sin dekoration som är unik för just den orten. I Burträsk finns ett engagemang som verklig kan få denna ort att stråla under julhelgen!

 

Comments are closed.

 
 
 
 
petit